ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΓΑΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣΚΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ.

Τα μολυσμένα σταγονίδια από την αναπνοή, την ομιλία, τον βήχα και το φτέρνισμα, εκτός από το γεγονός ότι μεταφέρονται μέσω του αέρα σε μικρές αποστάσεις, εναποτίθενται επίσης σε αντικείμενα ή επιφάνειες που γίνονται έτσι εστίες εξάπλωσης του ιού.

Εξαιτίας της ικανότητας του ιού να μεταδίδεται μέσω μολυσμένων αντικειμένων, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι χρόνοι επιβίωσης του ιού πάνω στις επιφάνειες.

Ο ιός SARS-CoV-2 αδρανοποιείται, κατ’ αναλογία με άλλους ιούς με έλυτρο, σε χρονικό διάστημα  που κυμαίνεται από λίγα λεπτά έως το πολύ 9 ημέρες, ανάλογα με τη μήτρα/το υλικό, τη  συγκέντρωση και τις μικροκλιματικές συνθήκες.

Είναι προφανές ότι υπό αυτές τις προϋποθέσεις, τα μέσα προσωπικής προστασίας (μάσκες και γάντια) που έρχονται απευθείας σε επαφή με άτομα (για τα οποία δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί με βεβαιότητα αν πρόκειται για φορείς του ιού ή όχι, καθώς δεν είναι εφικτό να γίνει προληπτική διάγνωση με σιγουριά) αποτελούν σοβαρό παράγοντα κινδύνου για την εξάπλωση της λοίμωξης και ως εκ τούτου πρέπει να αντιμετωπίζονται ως δυνητικά μολυσματικά απόβλητα.

Σε αυτή τη δεύτερη φάση, η οποία περιλαμβάνει τη σταδιακή επανεκκίνηση όλων των παραγωγικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, η χρήση αυτών των μέσων ατομικής προστασίας αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

Προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, αυτά τα μέσα προστασίας πρέπει να συλλέγονται και να απορρίπτονται ορθώς, σύμφωνα με τις απαιτήσεις υγιεινής και ασφάλειας, ως ειδικά απόβλητα. Η ανεξέλεγκτη απόρριψή τους, δημιουργεί μια  αντιαισθητική εικόνα, και συχνά ένα αίσθημα αδιαφορίας των υπολοίπων πολιτών αφού «έτσι κάνουν όλοι» ή με επιχείρημα «που να τα πετάξω?», ενώ ενέχει κινδύνους για τα άτομα τα οποία έρχονται σε άμεση επαφή μαζί τους, προσωπικό καθαριότητας ιδιωτικών εταιριών ή Δήμων. Στην συνέχεια η ανάμιξή τους με άλλα αστικά απορρίμματα στα απορριμματοφόρα-μύλους εντείνει την επικινδυνότητά τους.

Δίδεται ιδιαίτερη προσοχή σε όλες τις επιχειρήσεις, τα σούπερ μάρκετ, τις ιδιωτικές εταιρίες, τα ξενοδοχεία, τα εμπορικά κέντρα, αλυσίδες ταχυφαγείων, αεροδρόμια, πλοία και γενικά χώρους υψηλής επισκεψιμότητας και δημόσιες υπηρεσίες που είναι υποχρεωμένες να προστατεύουν όχι μόνο τους επισκέπτες και πελάτες τους, αλλά και τους υπαλλήλους τους, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχεια της επαγγελματικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η εταιρεία μας προσφέρει μια υπηρεσία προμήθειας,συλλογής και τελικής διαχείρισης με την μέθοδο της αποστείρωσης, συσκευασιών εγκεκριμένων για μολυσματικά επικίνδυνα απόβλητα και είναι σε θέση να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις και τις υπηρεσίες αυτές όσον αφορά την πλήρη διαχείριση και τη σωστή απόρριψη των μέσων ατομικής προστασίας, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού. Με την χρήση του Sicurbox όπως αυτό παρουσιάζεται παρακάτω, παρέχεται η επιλογή σε όλο τον κόσμο της ορθής απόρριψης γαντιών και μασκών ενισχύοντας το αίσθημα ευθύνης τους απέναντι στην πανδημία που με μεγάλη επιτυχία, σε παγκόσμιο επίπεδο, ως τώρα αντιμετωπίσαμε.

Πιστεύουμε ότι, εν μέσω έκτακτης ανάγκης, είναι καθήκον μας να προστατεύουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τους άλλους με σωστό και ασφαλή τρόπο, για να αποφύγουμε την εξάπλωση του ιού.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.